TRUFFORUM VIC 2019

El Trufforum-Vic va ser un certamen del 25 al 27 de gener, on el sector professional de la tòfona va poder divulgar àmpliament els seus valors gastronòmics, i la cultura que envolta a tot el procés de cultiu i comercialització. Va ser un congrés en el que van participar 9 associacions de productors de diferents llocs de l’Estat, i en el que l’Associació de Productors de Catalunya, PROTOCAT, hi vàrem tenir un col·laboració important en el seu desenvolupament i celebració. La resposta del públic va ser molt satisfactòria, tant en el seu apartat de consumidors particulars, com professionals, curiosos del producte i gurmets.

Hi van assistir ponents representatius del sector d’arreu del món, així con investigadors, divulgadors, productors, cuiners i representants de la industria comercialitzadora en fresc i de productes elaborats.

Va començar un cap de setmana al divendres, molt intens, amb una presentació l’Auditori Maria Vilà de l’Edifici El Sucre i del Pla estratègic pel desenvolupament del sector de la tòfona a Catalunya, per part de l’administració, que ha desenvolupat el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Hi va haver una amplia representació política i sectoriol. Es va realitzar la presentació de la figura dels “Ambaixadors de la Tòfona 2019”, que va recaure en la parella formada per la Carme Ruscalleda i el Toni Balam, per la seva feina feta a la cuina i la seva estima i divulgació del producte.

El dissabte va continuar el congres amb olor i gust de tòfona a tot l’edifici El Sucre. Diversos fronts oberts per interès de tothom. Una oferta molt diversa: els tallers de cuina van ser unes demostracions en directe a l’auditori amb la col·laboració dels millor cuiners que animàvem al públic a perdre la por a la tòfona a nivell domèstic; “l’Aula de la tòfona” oferia tastos guiats en els que podien gaudir i conèixer el producte de primera mà; el “Market” del sector amb

productes agroalimentaris, experiències i propostes turístiques; les taules rodones del sector per discutir i postular temes d’interès professional; un espai on poder veure i conèixer les diferents especies de tòfona; el “Mercat” de la tòfona fresca, perquè la gent toques, olores i pogués comprar el producte, certificada prèviament la seva qualitat per un expert francès, i per últim el diumenge per arrodonir l’esdeveniment el Campionat de Catalunya de gossos tofonaires a la plaça de Vic.

TRUFFORUM-VIC: http://trufforum.com

Vídeos-Resum TRUFFORUM-VIC:

https://www.youtube.com/watch?v=6tBTI_UnQWg

https://www.youtube.com/watch?v=aMYs3CQ8E2Q