Assemblea General de la Federación Española de Asociaciones de Truficultura (FETT)

El dia 8 de febrer va tenir lloc l’Assemblea General Extraordinària de la Federación Española de Asociaciones de Truficultores (FETT) en la qual es va elegir per unanimitat com a president a Julio Perales Vicente, actual president de la Asociación de Truficultores y Recolectores de Trufa de Teruel. 

L’acte va tenir lloc a l’edifici Pignatelli del Govern d’Aragó a Saragossa, amb representació per part del govern aragonès del conseller de Desenvolupament Local  i Sostenibilitat, Joaquín Olona Blasco. Va comptar amb l’assistència de representants de les associacions de truficultors de Terol, Saragossa, Osca, Castelló, Soria i Catalunya. De PROTOCAT hi varen assistir 4 membres de la junta directiva i Daniel Oliach va assumir la secretaria de la FETT.

En aquesta reunió es va remarcar la importància de comptar amb un sector unit i organitzat que permeti tenir representativitat davant de les entitats publiques estatals i europees, i poder donar solucions als problemes comuns en el sector.

A part de la renovació dels càrrecs de la Junta Directiva de la Federació Espanyola d’Associacions, al llarg de la jornada es va parlar sobre les futures línies de treball, amb la intervenció de José Antonio Domínguez Andreu, director del Centro de Investigación y Tecnología de Agroalimentación de Aragón (CITA), que va remarcar especialment la necessitat de comptar amb un sector estructurat que marqui les línies que ha de seguir la investigació en l’àmbit de la truficultura, per poder donar solucions a problemes reals del sector.