Reunió del Grupo Europeo de Trufa y Truficultura (GETT) a la provincia de Terol

Responent a una invitació de la Federación Española de Asociaciones de Truficultores (FETT), que presideix actualment Julio Perales, i de la Asociación de Truficultores de Teruel (ATRUTER), PROTOCAT va assistir a la reunió del Grupo Europeo de Trufa y Truficultura (GETT) el passat  12 de març a Mora de Rubielos (Terol).

Des de fa 17 anys les organitzacions que representen als truficultors de les principals regions productores d’Europa estan agrupats al Grupo Europeo de Trufa y Truficultura (GETT).

Aquesta unió de federacions estatals, principalment d’Espanya, Hongria, França i Itàlia, pretén ser un grup de reflexió interna i compartida del desenvolupament del conreu de la tòfona, i forma un grup de representació per la defensa de les tòfones d’origen europeu de qualitat.

La reunió va permetre fer un repàs a las línies prioritàries del GETT: ajuts a les plantacions, qualitat de les plantes tofoneres, formació del sector, reivindicació de la necessitat de avançar en R+D, i experimentació en el cultiu i avançar en la lluita contra els aromes de síntesis.

Les reunions han estat sempre reservades a las delegacions dels països membres, però en aquesta ocasió, es va obrir als socis de l’Associació de Truficultors de Terol (ATRUTER).

La reunió va estar presidida per Jean Charles Savignac, i des de les diferents delegacions es van fer petites exposicions presentant la situació actual del sector a cada país: l’estat de les plantacions tofoneres, el desenvolupament de la campanya 2015-2016 amb una comparativa de preus de comercialització de les diferents especies de tòfones , així com les expectatives del GETT per a l’any 2016.