2ª Fira de la tòfona a Vilanova de Prades

Un any més, vàrem celebrar la Fira de la tòfona negra de de les Muntanyes de Prades.
En el marc de la Fira es van organitzar unes diferents activitats. A primera hora es va realitzar una ponència sobre els avenços en el cultiu de tòfona amb les aportacions de substrats al sòl per obtenir tòfones mes rodones en sòls pedregosos o millorar la producció en sòls molt argilosos, i així, obtenir una major rendibilitat dels cultius. La ponència i la taula rodona posterior va estar a càrrec del Sr. Sergi Garcia, investigador del Cita-Aragó. Els assistents, al voltant de 100 persones, van poder comentar dubtes i compartir experiències.
Durant la diada es va poder gaudir d’un mercat de productes de proximitat i degustacions de tòfona. També es va programar el segon concurs de gossos tofonaires, amb una participació de 14 gossos, on es va donar el premi al gos més ràpid en trobar les quatre tòfones amagades. El guanyador va ser el Zac, repetint premi de l’any passat, un pastor belga d’Alcover.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *