Trobada amb cuiners de la Cerdanya

El dia 24 de gener vam promoure una trobada des de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya amb un petit grup de cuiners de la zona Pirenaica de la Cerdanya. Vàrem proposar la reunió juntament amb el Carles Pujol, el tècnic de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, responsable del producte d’Aquí, amb l’objectiu de promoure el consum de la tòfona.
La trobada va tenir lloc al Pla de Busa. El Pere Muxí, propietari de la plantació, ens va fer un recorregut per la finca per mostrar-nos la trajectòria de la tòfona, des del seu cultiu fins que arriba a la taula. Vam recollir tòfones al camp, vam diferenciar les diverses qualitats i sobre com tractar el producte a la cuina, així com els factors a tenir en compte a l’hora de comprar-la i emmagatzemar-la. Sobretot, tenint en compte com conservar-la de manera que no es malmeti. En fi, hem pretès fer una primera presa de contacte amb un sector que necessitem desenvolupar per promoure el mercat intern.
Per acabar, vàrem comptar amb la col·laboració dels cuiners del Restaurant Mare de la Font, la Laia Coma i Roger Vilaginés, habituats a treballar la tòfona com a producte de temporada a la seva carta, i d’una manera informal ens van mostrar com treballen la tòfona. Esperem que surti una col·laboració entre nosaltres i la cuina pirenaica de la Cerdanya per fer un bon ús de la tòfona.

més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *