Botifarra de Perol

​Ingredients

  • ​1 K de botifarra de tòfona (30 gr de tofona)
  • 180 gr de fesol del ganxet
  • Sal
  • Llorer
  • 1 cabeça d’alls

​Elaboració

La nit abans posem els fesols en remull. Bullim els fesols amb abundant aigua freda, sal, llorer, la cabeça d’alls, i un rajolinet d’oli.

​Per fer la butifarra de Perol, barregem els retalls de l’espatlla i la cansalada crua amb porc, cansalada del coll, menuts, careta i galta, tot prèviament cuit a la caldera. Es pica tota la barreja. Posteriorment, es salpebra, es lamina la tòfona i es barreja fins a obtenir una massa homogènia. S’emboteix el producte quan ja és tebi i es posa una altra vegada a la caldera per bullir-lo durant 45 minuts a 85 graus. Un cop cuit, es col·loca en safates, i es refreda.

Posem els fesols al plat, col·loquem la botifarra de Perol a sobre i ho amanim amb un rajoli d’0li.